Πειρατικό παπαγαλάκι. Τι είναι;

 

Καλώς ήρθατε στο Πειρατικό Παπαγαλάκι
 
Το Πειρατικό Παπαγαλάκι είναι ένας αναγνώστης ειδήσεων (news reader) λίγο διαφορετικός από όλους τους άλλους. Πρώτα από όλα είναι «Πειρατικός», φτιάχτηκε με την συνδρομή των Πιγκουίνων ( Η γη των Πιγκουίνων ) που ανέλαβαν να «τραβήξουν και εδώ κουπί» και να στήσουν αυτό το site για τους Έλληνες Πειρατές. Η ιδέα για αυτόν τον «πειρατικό αναγνώστη» προήλθε από την Ομάδα Επικοινωνίας του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας (http://www.pirateparty.gr/).
 
Διαπιστώσαμε την ανάγκη για μια πιο πειρατική ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν άμεσα τους πειρατές. Είπαμε λοιπόν να «κόψουμε και να ράψουμε» έναν αναγνώστη στα πειρατικά μέτρα και να μαζέψουμε ειδήσεις από διάφορα rss feeds που υπάρχουν διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Με την πάροδο του χρόνου θα τοποθετούμε, μετά από επιλογή, συγκεκριμένα urls (σύνδεσμοι που προσφέρουν ειδήσεις και άρθρα σε μορφή rss feed) από ειδησεογραφικά και άλλα sites που θα βρίσκουμε στο internet ή/και θα μας τα προτείνουν τα μέλη και φίλοι του κόμματος μας.
 
Ξεκινώντας, τα βασικά urls θα είναι (όπου αυτά γίνονται διαθέσιμα) από τα πειρατικά κόμματα από όλο τον κόσμο και από τα περιφερειακά πειρατικά blogs που υπάρχουν στην Ελλάδα. Επίσης, θα ενσωματώσουμε κατά αρχήν και αρκετά sites που έχουν θεματολογία «σχετική» με θέματα που ενδιαφέρουν άμεσα τους Πειρατές, πχ. Σχετικά με την ACTA και άλλου τέτοιου είδους «προσπάθειες» φίμωσης τους internet, σχετικά με Νέες Τεχνολογίες και Τεχνολογίες Ανοιχτού Λογισμικού κά. Ακόμη, θα γίνει μια πρώτη προσπάθεια να μπουν urls από μεγάλα, επίσημα και καθιερωμένα ΜΜΕ (εφημερίδες, ενημερωτικά site και blogs), ελληνικά και ξένα (κυρίως αγγλόφωνα).
 
Είμαστε ακόμα στην αρχή και το πειρατικό μας παπαγαλάκι έχει αρκετό δρόμο μπροστά του για να ενηλικιωθεί και να πάρει μια πιο συνολική και σταθερή μορφή.
 
Από την Ομάδα Επικοινωνίας του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας σας καλώς ορίζουμε για ακόμη μια φορά.

Short URL

Επιμέλεια και κατασκευή ''Η γη των πιγκουίνων''

http://creativecommons.org/images/deed/by.png

Copyleft
Το περιεχόμενο αυτής της ιστοσελίδας διατίθεται με άδεια Creative Commons